Inaktivera vidarebefordran av e-post med en princip

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 01:19 PM

För att skydda information samt förhindra mer hot i hackscenarion kan det finnas ett behov att inaktivera vidarebefordran av e-post utifrån organisationen med en regel. I detta fall kan en administratör göra detta från Efterlevnad administrationscenter i Microsoft 365.

Gör följande för att skapa regeln:

1. Logga in i Efterlevnad administrationscenterr med ett konto med antingen Global administratör eller Efterlevnadsadministratör rättighet.

2. Klicka på E-post och samarbete i vänster menyn och klicka på principer och regler. Sedan välj hotprinciper i principer och regler sidan.

3. I hotprinciper sidan som öppnar till högersidan av menyn kan man klicka på skräppostskydd under principer delen.

4.  När principer för skräpostskydd sidan öppnar, klicka på skapa princip och välj outbound eftersom målet är att inte tillåta användarna inom organisationen vidarebefordra mejl utanför organisationen.

5. Ange principens namn och beskrivning och klicka på nästa. Vi rekommenderar att man beskriver så noggrant som möjligt så att andra kan ha en inblick och förstår vad som  förväntas att principen ska göra.

6. Här kan man skriva in användare, grupper eller domäner som skall inkluderas eller exkluderas i principen.

Observera: Detta betyder att det är möjligt att skapa principen för en eller fler användare, grupper eller domäner. Man kan börja skriva och sedan välja från föreslagna data.

7. I skyddsinställningar, ställ in ett antal i meddelandegräns för att principen ska gälla tex 1, (begränsning som har placerats på användare som når meddelandegränsen). I detta fall kan man förhindra användaren för att skicka e-post.

Tänk att aktivera automatiska regler för e-postvidarebefordran genom att välja off -vidarebefordran är inaktiverad.

Om det finns en användare eller grupp som är ansvarig för säkerhet i organisationen kan man välja att antingen skicka en kopia av utgående meddelande som överskrider gränsen eller meddela den att avsändare har blockerats pga utgående skräppost.

Klicka sedan på nästa.

8. En granskningssida öppnas där man kan läsa om allt som man har gjort och verifiera att det stämmer med önskemålet. Om det finns ett fel se till att detta korrigeras genom att gå tillbaka till sidan som innehåller den berörda inställningen och sedan klicka på skapa när allt ser bra ut.

9. Då kan man klicka på klar och testa principen.