Begränsning av namnval i Teams och kanalnamn

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 01:16 PM

Som användare tror vi att man kan skapa en Teamsgrupp eller kanaler i Teams med vilket namn som helst. Tyvärr blir det ibland problem för synken att se till att gruppen skapas eftersom det finns några begränsningar från Microsoft sida som användare behöver veta.

Några av dessa finns nedan.

1. Man kan endast skapa 200 kanaler per Teamsgrupp. Raderade kanaler ingår i det antalet.

2. Man kan endast ha 30 privatakanler i en Teamsgrupp och raderade kanaler inkluderas i det antalet.

3. Kanal namnet får inte innehålla följande tecken eller orden nedan.

~ # % & * { } + / \ : < > ? | ' " , ..

forms, CON, CONIN$, CONOUT$, PRN, AUX, NUL, COM1 to COM9, LPT1 to LPT9, desktop.ini, _vti_

4. Kanalnamnet kan inte börja med eller

5. Kanalnamnet kan inte sluta med .

Man kan läsa mer om begränsningar från Microsoft begränsning och specifikation för Microsoft Teams

Kontrollerad 2023 -06 -28