När man flyttar filer i Teams privatkanalmapp försvinner dokumentet

Ändrad den Thu, 30 Mar 2023 vid 11:52 AM

När en privat kanal skapas i Microsoft Teams skapas en separat SharePoint webbsida. Den SharePoint-webbsidan har ett dokumentbibliotek med en mapp med samma namn som den privata kanalen i Teams. Allt som man gör i den privata kanalmappen i Teams speglas i SharePoint webbsidan.

Ibland gör man fel i Teams privatkanal genom att flytta en fil eller mapp i samma kanal vilket leda till att dokumenten saknas i privatkanalen. Dokumenten som flyttas kan endast hittas i SharePoint och flyttas tillbaka till mappen med samma namn som Teams privatkanalen.

Här ser vi hur detta kan gå till

1. I Teamsprivatkanalen finns innehåll. Om man väljer en mapp och högerklickar på den eller klickar på de tre punkterna  i samma rad som mappen och välj flytta till dyker en sida upp.

2. Om man väljer dokument och sedan klicka på flytta hit så dyker det upp en annan sida.

3. Om man klicka på flytta hit på denna sida uppstår problemet där dokumenten inte hittas i Teams utan bara i SharePoint.

För att hitta dokumenten kan man göra följande:

1. Klicka på öppna i SharePoint i menyn under Filer flik i privatkanalen. Då dirigeras man om till SharePoint. Observera att det finns samma dokument i privat kanalen i Teams på sidan där man dirigeras till i SharePoint.

2.Klicka på mer information på högersidan av webbplatsen som visas i bilden.

3. Då får man information av vad som har hänt i biblioteket i Teams. Observera filsökvägen i bilblioteket.

Många undrar var "delad dokument" finns i Teams. Dessa finns inte i Teams utan en användare hade flyttat dokumenten utanför privatkanalsmappen. Mappen existerar i kanalens SharePoint-dokumentbibliotek men inte i privatkanalens mapp vilken är anledning till att dokumenten inte hittas i Teams.

För att fixa detta behöver man flytta dokumenten tillbaka genom att

1. Välja mappen och högerklicka på den eller klicka på tre punkterna på samma rad som mappen och välj flytta till  sidan som dyker upp.

2. Dubbelklicka på mappen med samma namn som privatkanalen och klicka på flytta hit på sidan som dyker upp

3. Nu kan man se dokumenten i Teams igen.

Kontrollerad 2023 - 03 - 30