Förlänga åtkomst för en gäst i en SharePoint webbplats

Ändrad den Tue, 12 Mar 2024 vid 11:14 AM

För att skydda delning av material till gäster i en SharePoint webbplats kan en SharePoint administratör eller någon med Global Admin behörighet slå på en inställning i delningsprincip SharePoint admin center.

Denna kan påverka en Teams grupp som har gäster på ett sätt att de får ett notifikation att några användare ska förlora åtkomst om några dagar. Notifiering skickas 21 dagar innan gästerna ska tappar åtkomsten. Se bilden.

Hur en grupp ägare som fick notifieringen kan hantera detta

1. Gå in till gruppen i Teams, klicka på fil fliken och sedan öppna i SharePoint.

2. Klicka på kugghjulsikonen och sedan på webbplatsbehörigheter.

3. Man kan se ett varning om tidsbegränsningen för gäster i gruppen. Då kan gruppägaren klicka på den.

4. Man kan antingen ta bort åtkomsten för personen eller förlänga den i rutan som dyker upp genom att klicka på de tre punkterna bredvid användarens namn och gör valet som passa ens önskemål.

5. Då kan ägaren förlänga åtkomsten om det är önskemålet i rutan som dyker upp.

Kontrollerad 2024 - 03 - 12