Klassarbete i Teams - ett nav för information

Ändrad den Thu, 04 Apr 2024 vid 09:39 AM

Tidigare har Eventful erbjudit en app där man har kunnat föra över material från ett team till ett annat. Vi har nu lagt ner den appen då Microsoft har kommit med Klassarbete som erbjuder liknande funktionalitet, och även nya funktioner.

Vad är Klassarbete i Teams?

Klassarbete är utformat för att förenkla din planeringsprocess för lektioner och organisera dina klassresurser mer effektivt. Med Klassarbete kan du skapa och organisera alla dina klassresurser på ett och samma ställe, inklusive uppgifter, OneNote Class Notebook-sidor, webblänkar, filer och Teams-kanaler. Det betyder att du inte längre behöver hoppa mellan olika appar och plattformar för att hitta det du behöver. Med Klassarbete kan du skapa en sammanhängande vy av innehåll och resurser som underlättar för dina elever att navigera genom klassen och ha allt på ett ställe.

Hur använder man Klassarbete?

Logga in i Teams och gå till ditt klassteam. Klicka på Klassarbete i menyn till vänster.

Klicka på ny Modul.

Då kan du välja antingen ny modul eller Återanvänd från befintlig. Om du väljer återanvänd från befintlig så möjliggör detta att du kan lägga in uppgifter och material från till exempel förra årets klassteam så du slipper lägga in allt från scratch igen.

Vi börjar dock med att lägga in en ny modul. Klicka på Ny modul.

Skriv in rubrik, beskrivning och klicka på spara.

Nu har du sparat och kan i lugn och ro jobba vidare med modulen. Som synes på bilden så är modulen ett utkast - det innebär att eleverna inte ser modulen förrän du klickar på publicera. Du kan även lägga till arbetsmaterial till modulen genom att klicka på Lägg till resurser eller släpp filer här.

Du kan välja mellan olika sorters material och när det gäller uppgifter kan du här välja att återanvända en gammal uppgift. Vi väljer här att göra ett nytt frågeformulär.

Klicka på tilldela när du är klar, som synes av bilden nedan så kommer inte eleverna se tilldelningen förrän du publicerar modulen.

Nu är det klart och när du önskar kan du klicka på publicera så ser eleverna modulen i Klassarbete.

Återanvänd material från annat team

Om du önskar återanvända material från annat team klickar du på Återanvänd från befintlig.

Då får du upp val på de team du kan välja ifrån.

OBS! Det måste finnas publicerade moduler i teamet för att du ska kunna återanvända material.

Klicka på Återanvänd moduler så läses modulen in. Du måste sen tilldela den till elever som vanligt.

Kontrollerad 2024-04-04