SchoolSoft

Ändrad den Fri, 16 Jun 2023 vid 02:04 PM

Övergripande

SchoolSoft är ett elevregister från vilket vi kan läsa två olika typer av exporter.

• Komplett export via SS12000 - underlaget används oftast för kontohantering eller synk till externa system som vill ha "all" data
  • Markerad export (kunden markerar upp de aktiviteter som ska exporteras) - detta används oftast för Microsoft Teams eller Google Classroom

Om kunden vill ha Microsoft Teams eller Google Classroom beställer man det från SchoolSoft, som då fixar åtkomst till Eventful. Vill man aktivera fler synkar behöver kunden be SchoolSoft om följande:

• Åtkomst till SS12000
  • Aktivera GUID på användare i exporten
  • Namn på kundens webapp (detta är känt om man redan har markerad export)

Krav på miljö

För att underlag ska kunna exporteras krävs följande.

• Den IP-adress som läser ut information måste vara vitlistad hos SchoolSoft
    • Eventful ansvarar för att SchoolSoft har denna information
  • Åtkomst till kundens data i SchoolSoft
    • Se beskrivning ovan
  • Information om vad kundens webapp heter i SchoolSoft
    • Se beskrivning ovan

Vanliga frågor

Nedan följer några vanliga frågor och samt våra rekommendationer.

• Hur ofta läser Eventful ut underlag från SchoolSoft?
    • Normalt sett läser Eventful ut underlag från SchoolSoft  en gång per dygn och allt som ofta efter avslutad arbetsdag
  • Måste e-postadressen finnas angiven på elever och lärare?
    • Vår rekommendation är att man har e-postadressen för elever och lärare angiven i SchoolSoft
    • För kunder som använder sig av vårt bronspaket är detta ett krav
    • Eventful kan hjälpa till med återskrivning av e-postadress till SchoolSoft
  • Måste personnummer läsas ut från SchoolSoft?
    • Nej
  • Vilken information läses ut för lärare och elever?
    • För komplett export
      • Se specifikation för SS12000
    • För markerad export:
      • Förnamn
      • Efternamn