Administrera användare som ska kunna använda Lösenordshantering för elever (Elevlistan)

Ändrad den Wed, 29 Mar 2023 vid 02:34 PM

Syftet med Lösenordshantering är att underlätta hanteringen av lösenordsbyten.

Funktionen är att en administratör på skolan kan byta lösenord på en eller flera elever utan att behöva gå via IT-avdelningen.

Tips: Det är bra om du läser igenom denna artikel om produkten innan du börjar administrera den.

Elevlistan - Beskrivning : Eventful (freshdesk.com)

För att dina användare ska kunna administrera elevers lösenord måste ni lägga in dem i en Azuregrupp som ger dem rätt behörighet.

• Systemet har stöd för  olika behörighetsnivåer: central administratör och  skoladministratör . En skoladministratör ser endast elever kopplade till en specifik skola medans en central administratör ser alla elever oavsett vilka skola de är kopplade till.

Hur tilldelar man rollerna

I den dokumentation som ni har fått i samband med leverans av produkten beskrivs vilka grupper ni har i Azure för tilldelning av roller. En skoladministratör ska ligga i en skolgrupp. Man kan inte styra behörigheter på klasser.

De som ska kunna byta lösenord på alla elever i kommunen ska ligga i en admingrupp med rättighet till alla skolors elever.

Kontrollerad 2023-03-29